Mala Fatra bjerge aktiv ferie

 

Mala Fatra er et af de bedst beliggende ferieområder i Slovakiet. 30 km nordøst for Zilina og lige ved den større by Martin, men fortsat i fredfyldte naturomgivelser. Ferieboligerne ligger i 1100 meters højde, hvorfor man har en smuk udsigt udover regionen.

 

Fredet nationalpark
Mala Fatra er omringet af floder og er en af Slovakiets smukkeste nationalparker. Bjergområdet er på 20.000 hektar og byder på en varieret landskab og dyrliv. Der er masser af små kilde udspring, blomstrende fauna og stejle klippesider. Der er jernstiger, gangbroer, vandfald og dybe slugter.

 

Mange vandremuligheder
Der er mange markerede vandreruter i området. Grundet det meget varierede terræn, er distanceangivelsen opgivet i forventet antal timer, i stedet for i distance.

 

Sommeraktiviteter 
Et fantastisk sceneri venter jer i nationalparken Mala Fatra og for naturelskere er der rig mulighed for vandring, Nordic walking og cykling. Der er mange opmærkede stisystemer og ruter, hvorfra man undervejs kan nyde kløfte, klippeformationer og sjældne planter. Der er flere forskellige ruiner, 18 palæer og ikke mindre end 190 kulturelle og historiske monumenter. Der er endvidere en del Thermal og mineralkilder.

I området er der indenfor 65 km hele 5 SPA resorts.

Man kan rafte i originale træbåde ned af floden VAH og det er muligt at paraglide.

Der er i alt 500 km opmærkede cykelruter.


Vinteraktiviteter
Skisportsområdet har 12 piste, stort snowboard freestyle område, der er i alt 6 lifte - inkl. en 6 personers bobbellift. Man kan leje ski og deltage på skiskolekurser, ligesom at der er forskellige barer- og spisesteder på pistene, hvor man kan holde en velfortjent pause fra skiløbet.

 

Martin
Byen Martin som ligger for foden af skisportsområdet, har et blomstrende erhvervsliv, med mange udenlandske virksomheder. Her har kendte mærkevarer som Ecco og Wolgswagen, etableret sig. Byen har 58.000 indbyggere og et rigt butiksliv.

 

Mala Fatra Mala Fatra Mala Fatra