Aktiv Ferie Tatra bjergene

 

De Lave Tatra bjerget er et smukt område i Slovakiet. Bjerge, vandreruter, cykelruter, skisport, floder, underjordiske grotter, lækre hoteller og lejligheder. Bjergkædens nationalpark strækker sig ud over i alt 810 km2.

 

Jasna

1000 km vandreruter
I de lave Tatra bjerge er der mere end 1000 km afmærkede vandreruter, hvorfor man kan komme vidt omkring, uanset hvilken start position man har.

 

Jasna
Jasna er det største - og mest moderniserede skisportssted i de nye EU-lande om vinteren. Om sommeren er det en del af den smukke fredede naturpark "Nizke Tatry" og der findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Hotellerne er nyrenoverede og man kan om sommeren få wellnesshoteller til meget lave priser. Området er familievenligt med eventyrstier, vandreruter i amnge niveauer, minizoo, tarzanbane og man har ligeledes mulighed for at prøve kræfter med paragliding og klippeklatring.

 

Hovedbyen i regionen hedder Liptovsky Mikulas. Her kan man handle, spise god mad på en restaurant og tage i byen om aftenen. Der er altid en livilig aktivitet i området. Om vinteren er der 45 km piste i Jasna. Læs mere på www.jeresskirejse.dk

 

Centraleuropas Største Aquapark

I udkanten af Liptovsky Mikulas finder man også centraleuropas største Aquapark Tatralandia. Her kan man nyde det ægte thermalvand, wellness behandlinger og få gang i adrenalinen i kroppen, ved at prøve de mange vandforlystelser, den nye "frit fald tunnel simulator", 5d biografen eller tage en tur i Tropical paradise. Vi tilbyder overnatning i hyttebyen som er en del af forlystelsesparken.

 

Jasna

Besenova Aquapark
Besenova Aquapark er også for hele familien, men knapt så adrenalinkrævende som Tatralandia. Besenova tilbyder ægte kurophold, med helbredende Thermal bassiner og har et stort børneområde for de mindste børn. Alt i alt et godt alternativ til Tatralandia. Vi tilbyder hytter og wellnesshotel nær Besenova.

 

Jernbanerne i Brezno
Tatra regionen er kendt for dets mange historiske jernbaner - heriblandt strækningen Brezno - Tisovec. Her kan man opleve en spændende togtur i regionen med damplokomotiv. Undervejs passerer man flere broer - bla. en som er 36 meter over jorden.

 

De underjordiske grotter
I Demanovska dalen nær Jasna finder man 2 berømte underjordiske grotter. Den ene med underjordisk is og den anden med ægte drypsten. Virkelig en spændende oplevelse.

 

DonovalyTatralandia Aquapark
Donovaly ligger i de lave tatra bjerge i fantastiske omgivelser. Der er hele året masser af aktiviteter for hele familien. Området ligger i 900 meters højde og er omkranset af højere bjergtoppe. Om sommeren kan man tage liften op til Nova Hola, paraglide, bobslædebane på 900 meter med 72 meters fald, 7 hop, 11 skarpe sving og med hastighed på op til 45 km i timen, Tarzanbane, 14 m klatrevæg, Kæmpe trampolin og Bungeejump, vandre eller cykle.

Der er kun 15 kms kørsel til større byer og knap en halv times kørsel til centraleuropas største Aquapark.

Om vinteren er der 11 km alpint skiløb, 18,4 km langrend, Europas næststørste børneområde og Slovakiets største Snowboardpark. Læs mere på www.jeresskirejse.dk

 

Banska Bystrica
Byen var i mange år kendt for sin miniedrift, det man havde Europas største kobberproduktion her. Byen er hitorisk kendt, for at være det sted i Slovakiet, hvor den største modstandskamp mod nazisterne foregik i 2. verdenskrig. Der er mange smukke huse i byen og et rigt nutiks- og natteliv. I sæsonen kan vi også anbefale at tage ud og se det lokale ishockey hold, som spiller i den bedste række i Slovakiet og som har fostret store slovakiske ishockeyspillere.

 

Indkvarteringsmuligheder


Hotel Druzba Wellness **** (morgenmad)

Druzba ligger i 1200 meters højde, direkte på pisten Biela Put og tæt på børneområdet Maxiland.

Efter vores opfattelse, det bedst drevne hotel i Jasna. Ejeren overtog det med 32 værelser i 1997 og har siden da udvidet hotellet løbende, hvilket gør, at der i dag er 138 værelser. Ejeren elsker at rejse og kommer altid hjem med nye ideer til hotellet. Man kan derfor opleve alskens spændende retter på det meget internationale menukort, ligesom at man kan besøge en bid af Frankrig i den hyggelige franske vinkælder.

Hotellet har legerum til børn, slovakisk restaurant, international restaurant, mulighed for børnepasning, bar, stort wellnesscenter med dampbade, WIFI, saunaer, parkering, børneområde, Jacuzzi og central- og Vesteuropas højest beliggende 25 m lange swimmingpool. Vandet til swimmingpoolen hentes direkte opfra undergrunden og er derfor meget rent, sammenlignet med hvad man finder mange steder. Der er virkeligt kræset for detaljerne på hotellet.

Alle værelser er renoveret indenfor de senere år og bærer alle præg af hotellets historie og rustikke stil. flot møblement og alle værelser har naturligvis minibar, safetyboks, hårtørrer, badekåbe, badeværelse og klædeskab.

Om vinteren byder hotellet på skiudlejning, støvletørrerum, egen skiskole og egen afterskibar.

Om sommeren er der udendørs fodboldbane og legeplads.

 

Druzba har store nybyggede lejligheder tilknyttet med kamin og med plads til 6 overnattende i hver. Man bor i egen lejlighed med privat indgang og har 4-stjernede hotelfaciliteter som halvpension og wellness inkluderet i prisen.


Wellness Hotel Druzba Wellness Hotel Druzba Wellness Hotel Druzba

 

Priser fra 175 kr. pr. nat pr. person inkl. morgenmad


Tatralandia **** (morgenmad)

Centraleuropas største Aquapark med 39 grader varmt thermalvand hele året rundt, i de udendørs bassiner. Parken har tilknyttet en stor ferieby med både lejligheder og hytter.

Feriebyen har 155 lejligheder/bungalows, med en samlet kapacitet på 748 personer og der er masser af aktiviteter som Bowling, billiard, bordfodbold, minikøbmand, 5d biograf, "frit fald tunnel simulator, tropisk paradis, og bordtennis. Lige som at man kan spise på en af stedets restauranter eller besøge western byen. Parken har ligeledes et stort wellnessområde(koster mindre tillæg)– vær obs. På at den ikke er kønsopdelt og at man ikke må have badetøj på derinde.

 

Alle hytter/lejligheder har fuldt udstyrede minikøkkener. Der findes 3 forskellige typer:

 

Type A lejlighed:
2 etager med 4 senge oven på og 1 sengeplads i stuen i grundetagen.

Type B bungalow:
1 etage. Soveværelse med 3 senge og 1 sengeplads i stuen i grundetagen.

Type C bungalow:
2 soveværelser på øverste etage med 4 og 3 senge. Stue i underetagen med 1 sengeplads.

Om vinteren er feriebyen attraktiv for børnefamilier, og med den nye stolelift ved Lucky, kan skiområdet nu nåes på 15-20 minutters kørsel. Skiløb om dagen og Aquapark om aftenen. Der kører i år, end flere skibusser end tidligere og og disse er naturligvis med i prisen og forbeholdt Tatralandias gæster.

Bemærk at man ved skileje har mulighed for at betale lidt ekstra og få sine ski opbevaret oppe ved pistene hver dag. Skiudstyret bliver rengjort og tørret til næste gang i skal bruge det. Derfor behøver man ikke behøver at bekymre sig, om at skulle medbringe det, i skibusserne. Ved deponering er der ligeledes et skab til rådighed oppe i området, hvor man under dagens skiløb, kan opbevare sine ejendele.

  

Tatralandia Tatralandia Tatralandia

 

Priser fra 250 kr. pr. nat pr. person inkl. morgenmad


Hytteby Magura ****
Hyttebyen er beliggende i den lille landsby Malatiny og man er derfor i umiddelbar nærhed af flere store skisportssteder, ligesom at man er i nærheden af de 2 berømte Aquaparks med thermal vand Besenova og Tatralandia.

Området har udendørs swimmingpool, legeplads, udendørs siddeområde med mulighed for at grille. Byen er et godt udgangspunkt for vandring og vintersport. Området ligger blot 300 meter fra relax hotel Sojka, hvor der findes restaurant indrettet i slovakisk stil. Alle hytter har WIFI og området har egen parkering.

Hyttebyen er et godt prisbilligt alternativ til de dyre skisportshytter og man for en lav pris tilkøbe privat shuttle service til eksempelvis Jasna skiområdet.

Der er 4 forskellige hyttetyper:

 

Hytte A (4+2)
2 etagers hytte med 3 soveværelser på 1. sal (1 dobbelt og 2 twin). I stueetagen er der fuldtudstyret køkken med el-koger, komfur, opvaskemaskine, køleskab og el-kedel. Der er ligeledes stue og spisestue. Stuen er udstyret med fladskærms-tv med satelit. Der er bruser i stueetagen og badekar på 1. sal.

 

Hytte B (5+2)
2 etagers hytte med 3 soveværelser på 1. sal (2 dobbelt og 3 enkeltsenge). I stueetagen er der fuldtudstyret køkken med el-koger, komfur, opvaskemaskine, køleskab og el-kedel. Der er ligeledes stue og spisestue. Stuen er udstyret med fladskærms-tv med satelit. Der er bruser og vaskemaskine  i stueetagen og badekar på 1. sal.

Hytte C (6+2)
2 etagers hytte med 3 soveværelser på 1. sal (1 dobbelt og 4 enkeltsenge + 2 ekstra senge). I stueetagen er der fuldtudstyret køkken med el-koger, komfur, køleskab og el-kedel. Der er ligeledes stue og spisestue. Stuen er udstyret med fladskærms-tv med satelit. Der er bruser og i stueetagen og badekar på 1. sal.

Hytte D (7+2)
2 etagers hytte med 3 soveværelser på 1. sal (3 dobbelt og 3 enkeltsenge). I stueetagen er der fuldtudstyret køkken med el-koger, komfur, køleskab, opvaskemaskine, kaffemaskine og el-kedel. Der er ligeledes stue med ildsted og spisestue. Stuen er udstyret med fladskærms-tv med satelit. Der er bruser og vaskemaskine i stueetagen og badekar på 1. sal.

 

 

Magura Magura Magura


Priser fra 200 kr. pr. nat pr. person uden pension

 

Kontakt os for et godt tilbud på jeres ferie til de lave tatra bjerge, Slovakiet.