Liptov bjerge aktiv ferie

 

Malatiny er en lille landsby i Liptov regionen, beliggende i 30 minutters køreafstand til nogle af Slovakiets mest berømte skisportsområder. Jasna, Tatranska Lomnice og Skipark Ruzumberok er blot nogle af de skisportssteder som ligger i umiddelbar nærhed af Malatiny.

 

Liptov

Sommeraktiviteter 
Der er megen historik i Liptov regionen, man kan besøge trækirken i Svaty Kriz, Liptov museet i Pribylina, den UNESCO fredede bjergby Vikolinec, Open Air museet Havranok eller tage på shopping i de små provinsbyer Liptovsky Mikulas og Ruzumberok. Samtidig er Liptov regionen et fint sted at bo, imens man udforsker store dele af Slovakietsarkitektur og mange spændende historiske monumenter. Regionen byder også på en bred historik og meget levende folklore tradition.

Naturmæssigt er man omkranset af de højeste bjergtinder i Slovakiet, uspoleret natur, floder, hundredevis af vandresti km, Demanovska grotterne og Lucky vandfaldet.

Der er også rig mulighed for at restituere i et af de mange Thermalbade eller tage på adrenalinrush i Tatralandia Aquapark. Man kan klippeklatre, sejle, surfe, hesteridning, tennis, fiske, bade i søen, vandre, cykle, tage på udflugter, lege på Tarzan bane og mange flere ting.

 

Vinteraktiviteter
Om vinteren har regionen nogle af Østeuropas bedste skisportssteder. I gennemsnit har regionen hele 120 dages sne. Man er tæt på:

Jasna 45 km piste
Donovaly 14 km piste
Ruzumberok 20 km piste

Der er ligeledes gode muligheder for langrend.


Indkvarteringsmuligheder


Hotel Druzba Wellness **** (morgenmad)

Druzba ligger i 1200 meters højde, direkte på pisten Biela Put og tæt på børneområdet Maxiland.

Efter vores opfattelse, det bedst drevne hotel i Jasna. Ejeren overtog det med 32 værelser i 1997 og har siden da udvidet hotellet løbende, hvilket gør, at der i dag er 138 værelser. Ejeren elsker at rejse og kommer altid hjem med nye ideer til hotellet. Man kan derfor opleve alskens spændende retter på det meget internationale menukort, ligesom at man kan besøge en bid af Frankrig i den hyggelige franske vinkælder.

Hotellet har legerum til børn, slovakisk restaurant, international restaurant, mulighed for børnepasning, bar, stort wellnesscenter med dampbade, WIFI, saunaer, parkering, børneområde, Jacuzzi og central- og Vesteuropas højest beliggende 25 m lange swimmingpool. Vandet til swimmingpoolen hentes direkte opfra undergrunden og er derfor meget rent, sammenlignet med hvad man finder mange steder. Der er virkeligt kræset for detaljerne på hotellet.

Alle værelser er renoveret indenfor de senere år og bærer alle præg af hotellets historie og rustikke stil. flot møblement og alle værelser har naturligvis minibar, safetyboks, hårtørrer, badekåbe, badeværelse og klædeskab.

Om vinteren byder hotellet på skiudlejning, støvletørrerum, egen skiskole og egen afterskibar.

Om sommeren er der udendørs fodboldbane og legeplads.

 

Druzba har store nybyggede lejligheder tilknyttet med kamin og med plads til 6 overnattende i hver. Man bor i egen lejlighed med privat indgang og har 4-stjernede hotelfaciliteter som halvpension og wellness inkluderet i prisen.


Wellness Hotel Druzba Wellness Hotel Druzba Wellness Hotel Druzba

 

Priser fra 175 kr. pr. nat pr. person inkl. morgenmad


Tatralandia **** (morgenmad)

Centraleuropas største Aquapark med 39 grader varmt thermalvand hele året rundt, i de udendørs bassiner. Parken har tilknyttet en stor ferieby med både lejligheder og hytter.

Feriebyen har 155 lejligheder/bungalows, med en samlet kapacitet på 748 personer og der er masser af aktiviteter som Bowling, billiard, bordfodbold, minikøbmand, 5d biograf, "frit fald tunnel simulator, tropisk paradis, og bordtennis. Lige som at man kan spise på en af stedets restauranter eller besøge western byen. Parken har ligeledes et stort wellnessområde(koster mindre tillæg)– vær obs. På at den ikke er kønsopdelt og at man ikke må have badetøj på derinde.

 

Alle hytter/lejligheder har fuldt udstyrede minikøkkener. Der findes 3 forskellige typer:

 

Type A lejlighed:
2 etager med 4 senge oven på og 1 sengeplads i stuen i grundetagen.

Type B bungalow:
1 etage. Soveværelse med 3 senge og 1 sengeplads i stuen i grundetagen.

Type C bungalow:
2 soveværelser på øverste etage med 4 og 3 senge. Stue i underetagen med 1 sengeplads.

Om vinteren er feriebyen attraktiv for børnefamilier, og med den nye stolelift ved Lucky, kan skiområdet nu nåes på 15-20 minutters kørsel. Skiløb om dagen og Aquapark om aftenen. Der kører i år, end flere skibusser end tidligere og og disse er naturligvis med i prisen og forbeholdt Tatralandias gæster.

Bemærk at man ved skileje har mulighed for at betale lidt ekstra og få sine ski opbevaret oppe ved pistene hver dag. Skiudstyret bliver rengjort og tørret til næste gang i skal bruge det. Derfor behøver man ikke behøver at bekymre sig, om at skulle medbringe det, i skibusserne. Ved deponering er der ligeledes et skab til rådighed oppe i området, hvor man under dagens skiløb, kan opbevare sine ejendele.

  

Tatralandia Tatralandia Tatralandia

 

Priser fra 250 kr. pr. nat pr. person inkl. morgenmad


Hytteby Magura ****
Hyttebyen er beliggende i den lille landsby Malatiny og man er derfor i umiddelbar nærhed af flere store skisportssteder, ligesom at man er i nærheden af de 2 berømte Aquaparks med thermal vand Besenova og Tatralandia.

Området har udendørs swimmingpool, legeplads, udendørs siddeområde med mulighed for at grille. Byen er et godt udgangspunkt for vandring og vintersport. Området ligger blot 300 meter fra relax hotel Sojka, hvor der findes restaurant indrettet i slovakisk stil. Alle hytter har WIFI og området har egen parkering.

Hyttebyen er et godt prisbilligt alternativ til de dyre skisportshytter og man for en lav pris tilkøbe privat shuttle service til eksempelvis Jasna skiområdet.

Der er 4 forskellige hyttetyper:

 

Hytte A (4+2)
2 etagers hytte med 3 soveværelser på 1. sal (1 dobbelt og 2 twin). I stueetagen er der fuldtudstyret køkken med el-koger, komfur, opvaskemaskine, køleskab og el-kedel. Der er ligeledes stue og spisestue. Stuen er udstyret med fladskærms-tv med satelit. Der er bruser i stueetagen og badekar på 1. sal.

 

Hytte B (5+2)
2 etagers hytte med 3 soveværelser på 1. sal (2 dobbelt og 3 enkeltsenge). I stueetagen er der fuldtudstyret køkken med el-koger, komfur, opvaskemaskine, køleskab og el-kedel. Der er ligeledes stue og spisestue. Stuen er udstyret med fladskærms-tv med satelit. Der er bruser og vaskemaskine  i stueetagen og badekar på 1. sal.

Hytte C (6+2)
2 etagers hytte med 3 soveværelser på 1. sal (1 dobbelt og 4 enkeltsenge + 2 ekstra senge). I stueetagen er der fuldtudstyret køkken med el-koger, komfur, køleskab og el-kedel. Der er ligeledes stue og spisestue. Stuen er udstyret med fladskærms-tv med satelit. Der er bruser og i stueetagen og badekar på 1. sal.

Hytte D (7+2)
2 etagers hytte med 3 soveværelser på 1. sal (3 dobbelt og 3 enkeltsenge). I stueetagen er der fuldtudstyret køkken med el-koger, komfur, køleskab, opvaskemaskine, kaffemaskine og el-kedel. Der er ligeledes stue med ildsted og spisestue. Stuen er udstyret med fladskærms-tv med satelit. Der er bruser og vaskemaskine i stueetagen og badekar på 1. sal.

 

 

Magura Magura Magura


Priser fra 200 kr. pr. nat pr. person uden pension

 

Kontakt os for et godt tilbud på jeres ferie til Liptov, Slovakiet.